Waddenhoppen

   

Eilandhopper: Avontuur voor jong en oud

Eilandhopper is een uniek concept omdat het de enige zeilende dienstregeling tussen de Waddeneilanden is. Ook is het een bijzondere manier om van eiland naar eiland te ‘hoppen’. De overtochten worden gevaren door twee historische zeilklippers. De klipper Avontuur zeilt het traject tussen Amsterdam, Enkhuizen, Texel en Terschelling. De klipper Willem Jacob zeilt tussen Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Zie voor uitgebreide beschrijving onderstaande beschrijving en filmpjes

Eilandhoppen Waddenzee

Ga mee eilandhoppen op de Waddenzee aan boord van een historische zeilklipper. Je kan een enkele overtocht boeken, maar ook een hele week meezeilen. Tijdens het eilandhoppen kun je aan boord overnachten, maar het is ook mogelijk om zelf een hotel, camping of bed & breakfast te organiseren.

 

 

 

 

Een rondreis over het IJsselmeer en langs de Waddeneilanden begint elke zaterdag in Amsterdam en Lauwersoog. Met het eilandhoppen komen we in Enkhuizen, Texel, Vlieland Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, Lauwersoog, Stavoren en Lelystad. Bekijk de dienstregeling en je kan ook direct boeken via de site. Naast de dienstregeling tussen de afvaarthavens, zijn er ook diverse rondvaarten vanaf de Waddeneilanden en dus ook  vanaf Ameland !

 

Bekijk hier het overzicht van de rondvaarten op de Waddenzee.

 

Historische zeilklippers

Het eilandhoppen op het IJsselmeer en de Waddenzee doet men met twee traditionele zeilklippers: de Avontuur en de Willem Jacob.  Beide zeilschepen zijn meer dan 100 jaar oud en bieden je de unieke kans om op een avontuurlijke manier het Wad en de eilanden te ontdekken. Aan boord kan je de schipper en maat meehelpen met het zeilen. Een kok zorgt voor lekker eten. Je kan aan boord overnachten, in je eigen kooi, voorzien van dekbed. Een ontspannen manier om te eilandhoppen op de Waddenzee.

Voor meer informatie kan je naar de website

of direct contact  met de schipper op 06 - 38 297 449 of via mail op info@eilandhopper.nl

Dagtochten en rondvaarten

Dagtocht zeilen op de Waddenzee De Willem Jacob is een 26 meter lange zeilklipper voor het zeilen van dagtochten. Het schip is zeer geschikt voor het varen van dagtochten op de Waddenzee. Bijvoorbeeld voor personeelsuitjes of een dagje weg met familie of vrienden. Historie en comfort Het schip is 130 jaar oud, maar het interieur is modern – zelfs met een echte open haard! U ervaart het ware zeilen met het comfort van deze tijd. Het zeilen van een dagtocht is geschikt voor actief en passief genieten. Er zijn mensen nodig om de zeilen te hijsen, de zwaarden te lichten en de schoten aan te trekken. Maar er is ook ruimte voor mensen die rustig van de schitterende omgeving willen genieten. Daarom is het zeilen van een dagtocht een plezierige ervaring voor personeel, vrienden en familie. En: voor jong en oud. Als je aan boord stapt, dan staat er een lekker kopje koffie of thee klaar. Als iedereen aan boord is dan geeft de schipper een introductie op de dag. Na een uitleg over het zeilen gaan de trossen los. Je mag meehelpen bij het zeilen als je dat leuk vindt. Zit je liever in de zon? Op het achterdek zijn lekkere bankjes, en op de luikenkap kun je loungen. Benedendeks is het ruime dagverblijf. Wind, water en jij voelt dat het schip gaat hellen bij een windvlaagje. Hoe de schoten strak komen te staan, en de wind de zeilen bolt. De Willem Jacob is een gevoelig en snel schip. Als je het leuk vindt (en de omstandigheden het toelaten) dan mag je ook zelf een stuk aan het roer staan, en ervaren hoe het is om een schip van 80 ton te sturen. De richting bepaal je aan de hand van wind, water, tij en je eigen wensen.